להורים

הורות היא משימה מורכבת ומופלאה. היא מציבה בפנינו מראה מרגע לרגע. אנו לומדים לשאול. זן מאסטר סונג סאן נשאל פעם "מה זאת אהבה?" הוא ענה "אני שואל, אתה שואל, זוהי אהבה!" . לחיות את החיים עם שאלה ואהבה. כשאני יודעת אז התודעה שלי סגורה עם ידיעה, אך כשאינני יודעת אני פתוחה ומתחדשת וכל רגע מביא איתו תשובות חדשות.
בחלק זה נשאל ונענה, נפתח ונחדש כי לכל רגע התשובה שלו. מאמרים, מחשבות, סיפורים, דעות, חדשות וישנות. חלק זה הוא באהבה להורים ששואלים.

מזמינים אותך לעקוב ולהיות בקשר דרך האינסטגרם

https://www.instagram.com/pikpikit

לעיתים קרובות מגיע לקליניקה ילד שהוריו אומרים לי "הוא כל הזמן חולה", "הוא תופס כל מה שזז", "הוא עוד לא גומר עם משהו אחד ומתחיל משהו חדש". אנחנו קוראים לזה המחלה שאינה נגמרת או L.P.F – Lingering Pathogenic Factor. פתוגן נכנס לגופו של הילד ונשאר. מבחינתנו אין הילד "חוטף" כל פעם משהו אחר, אלא כל פעם חולה שוב באותה מחלה ששוכנת בגופו. ג'וליאן סקוט (מומחה ברפואה סינית לילדים) הסביר זאת פעם כגנב שפורץ לך הביתה ותופס את אחד החדרים וכל פעם שאתה ישן או יוצא מהבית הוא עושה בבית כבשלו – חגיגה.



אנו אומרים כי הילדים מתחלקים לשלושה סוגים, אלה שסובלים מהאוזניים, אלה שסבלו מהאוזניים ואלה שיסבלו מדלקת באוזן.אכן כ 70% מהילדים יסבלו מדלקת אוזניים פעם אחת בחיים עד גיל 5. אצל ילדים המבנה צר. האוזן התיכונה הינה אותו חלק באוזן הנמצא מאחורי עור התוף. מחלל זה יוצאת תעלה צרה אשר מחברת את האוזן אל חלל הלוע ומאווררת אותה. אצל ילדים המבנה צר והתעלה נוטה להיחסם. כמו כן היא בזוית המאפשרת לנוזלים להגיע בקלות לעבר האוזן התיכונה. ולכן, כאשר התעלה נחסמת על ידי נוזלים ונזלת יכולה להתפתח דלקת שתגרום לכאב וחום.



תינוק שלא ישן - בעיה קטנה לתינוק, בעיה ג ד ו ל ה לאמא ואבא. כולנו זקוקים לשינה. למרבה הצער ישנם פעוטות שדומה כי לא שמעו על כך, והלילות איתם ארוכים ומתישים. בעיות שינה אצל תינוקות ופעוטות אינם נחשבים כמחלה, ואינם מצריכים בדרך כלל טיפול רפואי ותרופתי. הטיפול המומלץ להורים הוא התנהגותי ברובו. בעיות שינה אצל הילד היא הבעיה הגדולה של ההורים, הילד לרוב ימצא את הזמן לחטוף תנומה במהלך היום. ההורים לעומת זאת שעוברים לילה אחר לילה ללא שינה להגיע למצבים קשים תפקודית ורגשית. הרבה הורים לא יודעים כלל שיש מה לעשות עם בעיות שינה של ילדיהם, וחושבים בטעות כי זו גזרה משמים.



מערכת החיסון האנושית היא מופלאה ומורכבת. יש בה מרכיבים רבים העובדים בתאום מופלא. גם שאנו יודעים לא מעט אודותיה, חלקה הגדול עדין נסתר. רק חלק מתפקידיה הוא לזהות פתוגנים (וירוסים וחיידקים)) ולהגן על הגוף מפניהם.
אנו מייחסים חשיבות רבה להדבקה של הילד מילדים אחרים בבית או בגן. אבל האם באמת אנו רוצים (או יכולים) לגדל את הילד בסביבה סטרילית. הילד חשוף כל הזמן לסביבה שבו הוא נמצא, ובסביבה זו תמיד יחיו גם וירוסים וחיידקים. חלקם אפילו בעלי חשיבות עצומה ומועילה למערכת החיסון.



על השפעות הלידה על התינוק מנקודת המבט של תחומים שונים העוסקים בטיפול בתינוק ובילד.

לכל אדם דרכו המיוחדת להגיע לעולם הזה. ברגע הלידה עובר התינוק ממצב שמימי ונסתר ויוצא לאוויר העולם. מה קורה לו במסע מופלא? זה רב הנסתר על הגלוי. מה מתחיל ומניע את התהליך? מה קובע את קצבו וצורתו? ואיך ישפיע הרגע המיוחד הזה על חיי התינוק?

הנקודה הזאת שהיא סוף והתחלה, משפיעה על תחילת החיים של התינוק בהרבה מובנים. השפעותיה יכולות ללוות את התינוק עוד ימים, חודשים ואפילו שנים לאחר הלידה.



רפלוקס גסטרו-אזופגיאלי

רפלוקס נגרם כאשר תוכן המזון חוזר חזרה לושט ומשם החוצה. רפלוקס קיבתי ושטי הינו מצב שכיח בכלל ובתינוקות וילדים בפרט.
הסיפטומים מופיעים ממש מהלידה עד עד גיל שנה וחצי .הרפלוקס בתינוקות מופיע בדרגות חומרה שונות וגורם לכאב וסבל רב לתינוק.
האבחנה היא לרוב על בסיס תלונות ההורים ומתבססת על התמונה הקלינית והסיפטומים האופיינים.



כ – 80% מהתינוקות יסבלו מרמה כזאת או אחרת של כאבי בטן בתקופה הראשונה של חייהם. ההגדרה הנכונה היא לא "גזים" כי אם "קוליק" – עווית מעיים. התופעה נגרמת בשל חוסר בשלות של התינוק לעכל. ברפואה הסינית אנו מדברים על עיכול בכל הרמות, זאת אומרת גם עיכול של מזון אבל גם עיכול של המציאות סביבו. התינוק בשלב הראשוני הוא כמו ספוג, סופג ומושפע מכל מה שקורה סביבו.



רוב הילדים יעברו לפחות פעם בילדות מצב בו העור החלק והנעים , הופך מגרד, יבש ואדמומי. האבחנה הרפואית בחלק גדול מהמיקרים תעיד על אטופיק דרמטיטיס. מצב זה יכול להעלם לאחר מספר ימים אבל יכול גם להפוך למצב כרוני מציק ומטריד.
אטופיק דרמטיטיס המכונה גם "אסטמה של העור", היא דלקת בעור המתבטאת בשטחי עור אדומים יבשים ומגרדים המופיעים באיזורים שונים של העור. מקומות אופיניים יהיו בקפלי העור במרפקים, מאחורי הברכיים וסביב העיניים. במקרים אחרים הילד יסבול גם מעור הפנים , רגליים, בטן, ידיים, קרקפת והגב. בקיצור דלקת העור יכולה להופיע בכל מקום.



הקיץ בא ואיתו השלשולים. כל ילד יחווה מספר פעמים של שלשול אקוטי למספר ימים בחייו. לרוב השלשול עובר מעצמו ללא טיפול והתערבות לאחר מספר ימים. האבחנה המבדלת יכולה להיות הרעלת מזון כתוצאה ממזון לא טרי או מקולקל, רגישות למזון מסוים או תרופה, וכמובן, שלשול ויראלי או חיידקי.
האבחנה הראשונית היא לפי סיפור המקרה. מה ואיפה הילד אכל? האם יש ילדים נוספים בסביבתו הסובלים מאותה בעיה? האם השלשול מלווה בחום והקאות? כמה זמן הוא נמשך? כמובן שבמקרה של שלשול ויראלי או חיידקי התופעה מדבקת מאוד.



תינוק נולד לעולם עם מערכת עיכול שאינה בשלה.אימו מעכלת עבורו את המזון והופכת אותו לחלב. חלב אם מכיל את כל חמשת הטעמים, חמשת האלמנטים ומאפשר בניה ויצירה של כל הרקמות. הקשר הראשוני של התינוק עם הסביבה הוא דרך הפה. תינוק רוצה להכיר משהו, ייקח לפה. מפתחות...לפה, טלפון סלולארי...לפה. זו הדרך שלו לחוות את העולם.  ולכן ברור שכשאנו יושבים בבית קפה ואוכלים עוגה הוא ירצה. גם אם נשחק גולות, הם ירצו...



ילד בישראל מקבל כיום מעל 30 חיסונים בשנת חיו הראשונה (טבלת החיסונים). לחיסונים אלה יש השפעה גדולה על בריאותו של הילד. בשורות אלה נתבונן על החיסונים מנקודת המבט של הרפואה הסינית ונציע דרך לעבור את החיסונים תוך התבוננות בילד שלנו, תמיכה בו סביב קבלת החיסון, ואיזון תופעות לוואי במידה ויהיו.



צהבת B, צהבת A, שיתוק ילדים (פוליומיילטיס), טטנוס, דיפטריה, שעלת, אדמת ועוד - מועדי החיסונים הניתנים לילדים בישראל.



מהי תסמונת ההצטברות? למה זה קורה, למי זה אופייני, סימנים קליניים, טיפול וכיצד ניתן לעזור בבית?



כשהילד שלנו בוכה הרבה ומשנה את התנהגותו ומצב רוחו, חשוב לנו מאוד להבין קודם כל למה? ולכן הדבר הראשון שכדאי לך לעשות הוא להתבונן, להקשיב ולשאול מה השתנה? מה קרה? ומה היא אומרת לך בהתנהגות זו.
האם השתנה משהו בשגרת החיים בבית? האם אחד ההורים עסוק מאוד לאחרונה, שרוי במתח או נוסע לחו"ל, האם נולד אח או את בהריון? כל שינוי כזה או אחר יכול להשפיע על הילד  ולגרום לו לשינוי בהתנהגות. כמובן כדאי לבדוק גם מה קורה בגן, הילד מבלה שם שעות רבות כל יום. אומנם חלק נכבד מהדברים לא נוכל לשנות, אך המודעות ותשומת הלב יכולים לעשות הבדל משמעותי.



לכבוד השנה החדשה והמתוקה ולפני שכולנו טובלים את התפוח, כתבנו מאמר מקיף על הדבש, סגולותיו המופלאות וגם מה עם דבש לתינוקות?!

פיקפיק מאחלת לכל המטופלים, הקוראים והחברים שנה טובה ומתוקה כדבש...



הרשמה לעדכונים מהאתר

הרשמו לרשימת הדיוור של פיקפיק ותקבלו
עדכונים מאיתנו למייל ולפייסבוק שלכם. >>

יעוץ אישי

יש לכם שאלות? רוצים לקבל ייעוץ אישי?
מלאו את פרטיכם ונשמח לעזור לכם. >>
כל הזכויות שמורות לפיקפיק 2010 | תקנון ותנאי שימוש
נבנה ע"י כתום