בישול בריא כל אחד יכול
לשנות את הרגלי התזונה בבית זו משימה פשוטה ממה שנראה. לא צריך לגדל חסה אורגנית בגינה, ולא לפתוח מפעל ליצור נבטים...מידע פשוט אותו תמצאו בכתבה זו יעזור לכם במשימה. במה לצייד את המטבח שיהיה טעים וגם בריא.
מוצרי חלב - ילדים רבים לא מעכלים חלב ברמות שונות. קשה לדעת האם זה החלב עצמו, או כל התהליך שהחלב עובר בדרך לשולחן. מאמר נרחב על תזונה בלי חלב, תוכלו לקרוא כאן. במקום מוצרי חלב פרה נביא הביתה מוצרי חלב עיזים/כבשים אורגני. מי שלא מוותר שיקנה פרה אורגני. בכל מקרה מומלץ על צריכה מצומצמת של מוצרים אלו.
קמח - ילדים רבים רגישים לחיטה (לא לגלוטן) כדאי להביא הביתה יותר מוצרים משיפון וכוסמין ויותר קמח מלא. מתכון מצויין ללחמניות כוסמין תוכלו למצוא כאן.
דגנים - עד גיל 3 עדיף לא לתת אורז מלא. אנו ממליצים להביא הביתה אורז בסמטי (לבן), קינואה, קוואקר, גריסי פנינה, פסטות מסוגים שונים ונודלס. מתכונים לפסטה, לנודלס, ולקינואה, תוכלו לקרוא כאן.
קינטיות - בריאות מאוד ומחזקות. תמיד תחזיקו בבית גם את הסוג היבש, שלרוב צריך השרייה וגם קפוא להכנה מהירה. עדשים בכל הצבעים, אפונה וחומוס. מתכונים למחית עדשים כתומות כאן וסלט חומוס תוכלו כאן. תירס הוא לא ממש דגן ולא קיטניה אבל ילדים אוהבים אותו מאוד. מרק תירס שילדים אוהבים כאן.
חלבון מחי - אנחנו קונים רק ביצים אורגניות או/ו חופש. עוף קונים אורגני טרי דגי ים טריים ובשר איכותי.
שמן - לתיבול קר - שמן זית לטיגון - שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים המתחמצנים בטמפרטורות גבוהות ביותר. אומגה 3 מומלצת כתוסף תזונה ואנו ממליצים על אומגה גליל.
זרעים - טחינה ושקדיה עשירים מאוד בסידן וחלבון מומלץ להחזיק בבית. טחינה אפשר לערבב עם סילאן או דבש ולקבל חלבה.
מתוק -אי אפשר בלעדיו...ואי אפשר איתו...דבש, סילאן, אגאבה, אורז לתת, שוקולד מריר, שוקולד חריבים, חלבה, פירות, פירות יבשים. גלידות תוצרת בית, גרנולה תוצרת בית ועוד.
שיהיה קל פשוט וטעים. בהצלחה!