אימא בישלה דייסה

דייסת דגנים ראשונית


בגיל 8 חודשים, כשמתחילים להציג דגנים מבושלים, שמים את האבקות בארון ומכינים לבד בבית. הרבה יותר בריא, וגם אני יודעת מה יש בפנים. הדיסה מתאימה כמובן בכל גיל ומצויינת כארוחת בוקר. בעיקר בימי החורף הקרים.
מצרכים:
קוואקר מהיר הכנה
אורז בסמטי (טילדה)
גריסי פנינה
קינואה
אמרנטוס
דוחן
ממתיקים אפשריים – מולסה, אורז לתת, סילאן, אגאבה, סירופ מייפל אורגני, פירות או/ו פירות יבשים.
זירעונים – טחינה, שקדייה, גרעיני חמנייה טחונים, גרעיני דלעת טחונים.
מים או חלב אורז או חלב קוואקר


איך מכינים –


מתחילים עם הקוואקר וממשיכים עם האורז בסמתי. בהדרגה ניתן להוסיף דגנים אחרים ולגוון. מתחילים עם כרבע כוס דגנים ושתי כוסות מים. מוסיפים מים בהמשך לפי הצורך. מבלשים בישול ארוך את הדגנים, לפחות שעה.  לפי הסינים ככל שהבישול ארוך יותר הדייסה מחזקת יותר וקלה יותר לעיכול ע"י התינוק.
מורידים מהאש וממתיקים כל פעם עם ממתיק אחר. מוסיפים כפים מאחד מהזירעונים הטחונים. ומערבבים.
למרקם חלק ניתן לטחון את הדייסה.


ניתן להוסיף לדייסה פירות או פירות יבשים. ניתן להוסיף כף מהדייסה לפירות.
ניתן להוסיף 1-2 כפות מהדייסה למרק. או להשתמש בציר בישול הירקות להכנת הדייסה.
פה גדול...כף לאימא וכף לתינוק.

 רויטל לב ארי - מומחית לטיפול ברפואה סינית לתינוקות וילדים

 

הרשמה לעדכונים מהאתר

הרשמו לרשימת הדיוור של פיקפיק ותקבלו
עדכונים מאיתנו למייל ולפייסבוק שלכם. >>

יעוץ אישי

יש לכם שאלות? רוצים לקבל ייעוץ אישי?
מלאו את פרטיכם ונשמח לעזור לכם. >>
כל הזכויות שמורות לפיקפיק 2010 | תקנון ותנאי שימוש
נבנה ע"י כתום