להתכונן היטב לקראת הלידה
כל מה שאפשר וכדאי לעשות לקראת הלידה
הלידה, ולאחריה גם ההורות החדשה, הם מתנה ושינוי משמעותי ומרגש בחיים.
ריכזנו עבורך 7 דברים עיקריים, שחשוב להכיר וליישם, כדי שתוכלי להתכונן היטב לקראת הלידה באופן פעיל ומעורב:
- תזונה המחזקת ומכינה לקראת הלידה:
- הורידי סוכרים פשוטים ואת צריכת הקפה (אלו מתישים וגורמים לצניחת הכוחות ועייפות מוגברת)
- הרבי בתזונה עשירה בחלבון, כמו דגי ים, (עשויים היטב), ושאר חלבונים מהחי
- אכלי אוכל מבושל: קטניות (עדשים, אפונה, שעועית, מש), דגנים (אורז מלא, גריסים, קינואה), ירקות מבושלים (גזר, בטטה, דלעת, קישוא, סלרי)
- שלבי ירקות טריים, נבטים ועלי בייבי ועשבי תיבול כגון פטרוזיליה
- צמחי מרפא- שתי חליטות מומלצות:
- פטל: מחזק את שריר הרחם, עוזר לכיווצים להיות חזקים יותר ויותר אפקטיביים. במיצוי, ובמינון גבוה החליטה יכולה לזרז לידה. לאחר הלידה כדאי להמשיך ולשתות כדי לסייע לרחם להתכווץ ולחזור לגודלו הרגיל
- סרפד: מחזק את הדם, אפשר להתחיל בשלבים מוקדמים יותר. משתן עדין, טוב לבצקות, עשיר בוויטמין K, ולכן חשוב לקרישה טובה ומניעת דימומים. מומלץ להמשיך גם בהקדה, אם אהבת את חליטת הסרפד
- פטל + סרפד: משבוע 34-36 אפשר לעשות תערובת של שניהם. אפשר להמתיק עם קצת אגבה או דבש, לשתות חם, קר או פושר. ניתן לשתות 1 עד 4 כוסות ביום, אפשר להתחיל בהדרגה, זה עוזר להתרגל לטעם
- שימי לב: אם יש צירים מוקדמים אין לשתות את הפטל
- מנוחה ועבודה:
איפה נמצא הכוח שלך? באופן תקין נרצה לראות התרחשות פנימית רבה ומאומצת
ולכן על ההתרחשות החיצונית להיות יותר נינוחה ורגועה.
מצאי איזון נכון בין עבודה ומנוחה: לא רק פיזית אלא גם מנטלית, נסי לוותר על מחשבות, רגשות ולחצים, שפחות מהותיים כרגע להריון. שימי לב, את זקוקה כרגע לבנות כוח חיוני עבורך ועבור התינוק שלך. לא חייבת להפסיק לעבוד, צריך שיקול דעת בהתאם למצב ולסוג העבודה. בדקי איך תוכלי להוריד עומס, ולקבל עזרה.ֿ
חשוב שתמנעי מפעילות מחלישה, מפזרת, והרבי בפעילות בונה, מחזקת, עדינה.
- תרגלי חיבור לנשימה ועבודה איתה:
ישנם תרגילים רבים. הנה אחד לדוגמא: שבי בנינוחות במקום שקט בו תוכלי לעצום עיניים או לבהות, שימי ידייך על הבטן, והקשיבי לנשימה. הקצי לכך זמן כל יום. אם תוכלי לעשות זאת 10-20 דקות ביום זה מעולה! הניחי לנשימה להיות כפי שהיא, תוכלי פשוט לפגוש אותה מבלי לשפוט או לשלוט בה, אפשרי לה לחשוף בפניך את מקצביה הייחודיים ואופייה כרגע. אם באות מחשבות המסיחות את הדעת תוכלי להודות להן שהגיעו והחזירי את תשומת הלב בעדינות בחזרה לנשימה. ניתן לעשות תרגיל זה גם בשכיבה והקשבה למוזיקה. - תרגילים לאיזון האגן:
התמידי בהנעת האגן ופעילות גופנית המותאמת ומומלצת בהריון כמו יוגה המיועדת לכך, או תרגילים ספציפיים לאיזון האגן. הליכה מתונה ותרגילי גמישות פשוטים על השטיח או על שמיכה בבית. סיבובי אגן בעמידה או כדור פיזיו. תנועה על 6 ומתיחות לאיזון ימין ושמאל. מומלץ להתחיל בתרגילים כבר בסביבות שבוע 30 להריון, על מנת לעזור לתינוק להיכנס טוב לאגן. - עידוד התודעה, בדקי מחשבותייך ואמונותיך:
רצוי להתחיל בשלב מוקדם, לבדוק את המחשבות והאמונות שלך לגבי עצמך: האם את מאמינה ביכולתך ללדת? האם יש פחדים שעולים בך? מה מדאיג? איך היחס שלך כלפי הכאב ולגבי הלידה? מה תוכלי לספר לעצמך שמרגיע ועוזר לך? בתהליך זה אפשר לשתף את הקרובים אליך או אשת מקצוע. - לבוא לטיפול והכנה ללידה בפיקפיק:
אם ההריון תקין מומלץ לבוא החל משבוע 36. במידה ויש קושי או אינדיקצית רפואית לבוא והתייעץ מוקדם ככל האפשר.
בעזרת הטיפול נוכל לחזק אותך ולהכין אותך ללידה פיזית ורגשית. הטיפול בדיקור יכול לעזור לתינוק להיכנס בצורה טובה יותר לאגן, ולחזק אותך, על מנת שהצירים יהיו טובים ואפקטיביים. בעזרת האבחון נתאים לך את הטיפול והתרגילים ונבנה תוכנית טיפול אישית.
לסיכום:
הלידה עשויה להיות הזדמנות: עוצמות פנימיות יכולות לבוא לידי ביטוי, עוצמות של יכולת התמודדות, יכולת לניהול רגשות ולתפיסת הכאב.
הלידה הוא תהליך חדש ולא מוכר, מרגש מאוד וייחודי.
נשמח להיות איתך ולתמוך בך בזמן שאת קשובה למסרי הגוף והעובר שלך המבשיל בתוכך, ומספר לך למה הוא זקוק כרגע.
יחד איתך צעד צעד בגישה פתוחה וסקרנית, נאפשר את הסבלנות והתנאים המיטביים לסלול דרככם: אמא חדשה ותינוק חדש לעולם שלנו.