אימא בישלה דייסה

דייסת דגנים ראשונית

דייסה-רפואה סינית-פיקפיק

בגיל 8 חודשים, כשמתחילים להציג דגנים מבושלים, שמים את האבקות בארון ומכינים לבד בבית. הרבה יותר בריא, וגם כך נדע מה יש בפנים.

מצרכים:
קוואקר מהיר הכנה
אורז בסמטי (טילדה)
גריסי פנינה
קינואה
אמרנטוס
דוחן

ממתיקים אפשריים: מולסה, אורז לתת, סילאן, אגאבה, סירופ מייפל אורגני, פירות או/ו פירות יבשים.

זירעונים: טחינה, שקדייה, גרעיני חמנייה טחונים, גרעיני דלעת טחונים.

מים או חלב אורז או חלב קוואקר.

הוראות הכנה:
מתחילים עם הקוואקר וממשיכים עם האורז בסמטי. בהדרגה ניתן להוסיף דגנים אחרים ולגוון. מתחילים עם כרבע כוס דגנים ושתי כוסות מים. מוסיפים מים בהמשך לפי הצורך. מבשלים בישול ארוך את הדגנים, לפחות שעה. 
לפי הסינים, ככל שהבישול ארוך יותר כך הדייסה מחזקת יותר וקלה יותר לעיכול התינוק.

מורידים מהאש וממתיקים כל פעם עם ממתיק אחר. מוסיפים כפית מאחד הזירעונים הטחונים, ומערבבים.

למרקם חלק ניתן לטחון את הדייסה.

ניתן להוסיף לדייסה פירות או פירות יבשים. ניתן להוסיף כף מהדייסה לפירות.

ניתן להוסיף 1-2 כפות מהדייסה למרק, או להשתמש בציר בישול הירקות להכנת הדייסה.

פה גדול: כף לאימא וכף לתינוק.