הזחל הרעב
טיפול בתולעים
השם: הזחל הרעב שמחפש לו מזון וביום שישי עובר דרך גבינה, עוגה, סוכרייה על מקל אבטיח ועוד. ואז ביום שבת צריך עלים (צמחים) וגם פיקפיק אל מנת להבריא. אה, וכבר אמרנו שיותר טוב מוורמוקס...
אודות המוצר
הזחל הרעב הינה תערובת של תמציות צמחי מרפא, אשר נמצאו בשימוש נרחב ברפואה העממית וכן ברפואת הצמחים המודרנית כיום, לטיפול וחיטוי של מע' העיכול מפני מזהמים וטפילים שונים בכלל ותולעים בפרט.
מידע כללי
תולעים הם אורגניזמים טפיליים , החיים בעיקר במעי הגס , ונפוצים בעיקר אצל ילדים ובתנאים של היגיינה לא נאותה. ישנו מגוון תולעים טפיליות והנפוצות שבהן הן Enterobius vermicularis או תולעי הסיכה.
אורכה של תולעת הסיכה פחות מ 1 ס"מ והיא שוכנת בחלחולת של בני האדם, דהיינו בחלק האחרון של המעי הגס. בשעה שהאדם הנגוע ישן, עוזבת תולעת הסיכה הנקבית את המעי דרך פי הטבעת ומטילה את ביציה על שטח פני העור סביב פי הטבעת. ביצי התולעת בוקעות לאחר כ 6 שעות, והתולעים חיות כ- 20 יום. זיהום בתולעת הסיכה הינו זיהום מדבק מאד, בעיקר בילדים. ההידבקות בתולעת איננה מסוכנת וגורמת בעיקר לאי נוחות לנדבק.
גרד סביב פי הטבעת ובאיזור איברי המין וכן הפרעות בשינה ורגזנות הם הסימנים השכיחים. אם הזיהום קשה, עלולים הסימנים לכלול גם ירידה בתיאבון ובמשקל, חיטוט באף וחוסר שקט. הסימנים נגרמים כתוצאה מהטלת הביצים על ידי הנקבה סביב פי הטבעת. ניתן למצוא את ביצי הטפיל בבדיקות מעבדה כגון בדיקת הצואה במיקרוסקופ או אף בדיקת שתן.
דרך יעילה לזיהוי קיום תולעים היא הסתכלות ישירה על פי הטבעת או בצואה וזיהוי תולעים. בשעות הערב והלילה, ניתן לעיתים לראות תולעים בוגרות על הסדין או סביב פי הטבעת. אופן התרבות התולעים וכן הסימנים הנלווים בדר"כ דומים גם בזיהומי תולעים מסוגים אחרים.
יש לציין שבעיה זו הייתה נפוצה כבר בימי קדם ואף ביתר שאת, שכן תנאי ההיגיינה הרווחים כיום לא היו אז ודרכי הטיפול אז היו מבוססים בעיקר על צמחי מרפא שונים מרים וארומטיים - לדחייה של הטפיל מהגוף ופגיעה במנגנון ההתרבות.
מטרות הטיפול הצמחי המוצע בפורמולה זו -
1. פעילות אנטי בקטריאלית, אנטי פרזיטית(טפילית) ואנטי דלקתית.
2. חיטוי וטיהור של מע' העיכול.
3. פגיעה ישירה בתולעים , הנסתן ופגיעה במנגנון ההתרבות.
4. תמיכה בהפרשה וייצור מלחי מרה בכבד , ושיפור תהליכי עיכול , ספיגה וניקוז.
5. הרפיה של כיווצים בצינור העיכול והפגת גזים.
מה בפורמולה?
שם הצמח |
5 סמ"ק מיצוי מכיל: |
אגוז שחור (Juglans Nigra) |
600 mg |
ציפורן (Syzigium aromaticum) |
200 mg |
זרעי שומר (Foeniculum vulg.) |
350 mg |
לענה מדברית ((Artemisia herba alba |
100 mg |
לענה שיחנית - שיבא (Artemisia arbor.) |
150 mg |
הצמחים
אגוז שחור (Juglans Nigra)הוא עץ נשיר הגדל במספר אזורים בעולם , לקליפת האגוז תכונות אנטי פרזיטיות ואנטי בקטריאליות שנחקרו בהרחבה בשנים האחרונות. הצמח ממריץ ומייעל את פעולת הכבד, מחזק את המעי הדק (Tonic), וכך מסייע לספיגה והטמעה של חומרי מזון במערכת העיכול.
זרעי שומר (Foeniculum vulg.)משמשים להמרצה , חיטוי ושיפור פעולת העיכול. זרעי השומר מוגשים ללעיסה בכל מסעדה בהודו עם סיום הארוחה להמרצת תהליך העיכול , מניעת גזים וריח רע מהפה. מכילים שמנים אתריים בעלי תכונות חיטוי חזקות והרפיה במע' העיכול ומכאן גם פעולה להרפיה והרגעה כללית.
מסמרי ציפורן (Syzigium aromaticum) מוכרים כתבלין נפוץ , הצמח נפוץ בהודו ובארצות טרופיות אחרות, והיו נסחרים כבר בתקופת המקרא כתבלין וכסם מרפא ושימשו אף כחלק מתערובת הקטורת בבית המקדש. ברפואה ההודית המסורתית הציפורן מסייע לעיכול, לטיפול בתולעי מעיים, וכצמח המונע גזים, בחילות והקאות. כמו כן שימש לחיטוי וריפוי במגוון דלקות וזיהומים. מכיל מספר רכיבים פעילים ושמנים אתריים שהוכחו יעילים כקוטלי חיידקים , פיטריות וטפילים ומשככי כאבים.
לענות למיניהן נודעו כבר בימי קדם כסם מרפא חשוב , הלענה מוזכרת עוד בכתבים עתיקים ממצרים הקדומה כצמח מרפא המגרש רוחות רעות. הרופאים היהודים כגון אסף הרופא והרמב"ם מציינים את הלענה כצמח חשוב לחיזוק רחם האישה, הכשות נחשים, חיזוק הקיבה ולטיפול בתחלואי המעיים.
לענה מדברית ((Artemisia herba alba הוא צמח מר וחזק, גדל במדבר יהודה ובנגב הדרומי, ממריץ ניקוז לימפטי בכבד ואת הפרשת המרה. יעיל ביותר בטיפול בטפילים במערכת העיכול ותומך בפעולה תקינה של מערכת החיסון גם במקרים של חולשה חיסונית ונטייה לאלרגיות.
לענה שיחנית - שיבא (Artemisia arbor.) אף היא נפוצה בארצות הים התיכון ודי דומה בתכונותיה ללענה המדברית ומשלימה אותה מבחינה סינרגטית.
המלצות נוספות
טיפול בתולעים צריך להיות קפדני ועקבי ללא הפסקות על מנת לחסל ולהניס הן את התולעים והן את ביציהן.
יש לטפל במשך שבועיים , לעשות הפסקה של שבוע ולחזור על הטיפול פעם נוספת , וחוזר חלילה ע"פ הצורך.
יש לשמור על רמת היגיינה עילאית כאשר ישנו זיהום טפילי מסוג זה או אחר , לרבות מקלחת ושטיפת האזור במים וסבון מספר פעמים ביום, החלפת התחתונים פעמיים ביום או עם כל סימן מחשיד, בדיקה דקדקנית והחלפה תכופה של המצעים וכלי המיטה – כל זאת למנוע הישנות התופעה וצמצום נגע הזיהום. יש לשמור על היגיינה של הידיים והציפורניים באופן קבוע ולאחר השימוש בשירותים בפרט - שכן לאחר הגרד או המגע בידיים יש סבירות גבוהה להימצאות ביצים. אצל ילדים שיטת ההדבקה הנפוצה היא דרך משחק משותף בארגז החול , ויש מקום לשלול משחק שכזה כאשר יש נסיבות מחשידות וידוע על הימצאות של תולעים אצל ילדים נוספים בגן.
ישנו קשר הדוק לרמת צריכת הסוכרים בתזונה ולהימצאות התולעים והישנות התופעה.
מומלץ להפחית את צריכת הסוכר אצל ילדים ובמבוגרים , לרבות ממתקים, שתייה ממותקת ופחמימות פשוטות.
יש להתבסס על כמה שיותר פחמימות מלאות ודגנים מלאים כמו אורז מלא וחיטה מלאה וכן שיפון , גריסי פנינה , כוסמת , קינואה, כוסמין ושיבולת שועל. וכן עד כמה שניתן לשלב בחכמה מזונות הידועים כאנטי טפיליים כמו שום , בצל , חזרת , קולורבי , פלפל ,צנון וצנונית.
בהצלחה...
הערה חשובה: המידע בספר זה אינו רפואי ואינו התוויתי. אין בו בכדי להוות המלצה לטיפול מכל סוג שהוא. המידע לצורכי
לימוד לבד. יש להיוועץ ברופא / מטפל לפני השימוש בתוספי תזונה / מזון מכל סוג שהוא.