פלפל ממולא בקינואה וצנובר בניחוח הודי

המצרכים הדרושים:

2 כוסות קינואה
פלפלים אדומים (רצוי אורגני)
בצל
2 שיני שום
5 פטריות שומפניון
חצי כוס צנובר
כוס כוסברה שטופה ונקייה
כפית קארי מסאלה
רבע כפית מלח גס אפור
רבע כפית בהארט
כף שמן זית
רבע כוס רוטב סויה אורגני של לימה
3 כוסות מים


אופן ההכנה:

הקינואה מתאימה לשימוש בכל מתכון הקורא לשימוש בבורגול, קוסקוס או אורז. חשוב רק לזכור שהיא מתבשלת במהירות רבה יותר מאלה - כ-10 דקות בלבד. חשוב עוד יותר לזכור לשטוף אותה היטב לפני השימוש, אחרת תיוותר עליה שכבה עמילנית שתעניק לה מרקם רירי וטעם מריר במקצת. את גרגרי הקינואה מניחים בקערה ושוטפים עד שהמים הופכים צלולים. בשטיפה האחרונה מניחים במסננת ומניחים לגרגרים להתייבש מעט לפני הבישול.


1. שוטפים את הפלפלים ומסירים בעזרת סכין בעדינות את מכסה הפלפל ושומרים עליו לכיסוי הפלפלים .
2. קוצצים בצל שום ומאדים אותם במחבט עם כף שמן זית עד שמזהיבים
3. קוצצים את הפטריות לרצועות דקות ומוסיפים לבצל ומערבבים
4. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים למחבט יחד עם יתר התבלינים
5. מוסיפים את הקינואה לירקות ,לאחר ששטפנו ויבשנו ומערבבים לעוד 3 דקות
6. ממלאים את הפלפלים בתערובת הקינואה  והירקות
7. מערבבים 3 כוסות מים עם רוטב הסויה
8. יוצקים עם כף , 3 כפות מהמים עם הסויה לכל פלפל ואת יתרת הנוזלים מניחים בסיר הבישול או בסיר המיועד לתנור
9. מסדרים את הפלפלים בסיר הבישול ומכסים את הפלפלים במכסה ששמרנו , מכניסים לתנור מחומם מראש ב 180 מעלות  למשך חצי שעה  או עד שהקינואה מוכנה.

אביטל סבג - שפית של בריאות

הרשמה לעדכונים מהאתר

הרשמו לרשימת הדיוור של פיקפיק ותקבלו
עדכונים מאיתנו למייל ולפייסבוק שלכם. >>

יעוץ אישי

יש לכם שאלות? רוצים לקבל ייעוץ אישי?
מלאו את פרטיכם ונשמח לעזור לכם. >>
כל הזכויות שמורות לפיקפיק 2010 | תקנון ותנאי שימוש
נבנה ע"י כתום