מרק עדשים עשיר
המצרכים הדרושים:
500 גרם עדשים שחורים קטנים
½ ק' דלעת
סלרי אמריקאי
5 פרסה- לוף- כרישה
חבילת עגבניות שרי
חב' כוסברה
3שיני שום
כפית כמון
כפית כורכום
כפית מלח ים
כף שמן זית
סיר מרק
מים מעל גובה המצרכים כ 4 ליטר
אופן ההכנה:
משרים את העדשים לילה קודם,
שוטפים היטב את הפרסה והסלרי וקוצצים אותם לעיגולים,
מקפיצים אותם בסיר עם כף שמן זית עד שמתרככים
קוצצים את יתר המצרכים: דלעת לקוביות, עגבניות שרי חותכים לשניים,והכוסברה לאחר שטיפה קוצצים גס,
מוסיפים את התבלינים מוסיפים את המים ומבשלים למשך שעתיים על להבה נמוכה לאחר שהבאנו לרתיחה .
ניתן לגרוס את המרק לאוהבים מרקים בעלי טקסטורה חלקה .
אביטל סבג - שפית של בריאות