מרק עדשים מוקרם
המצרכים הדרושים:
500 גרם עדשים שחורים קטנים
6 שיני שום
עגבניה
אצבע גי'נג'ר
כפית כמון
כפית פלפל
2 כפיות קארי
כפית מלח גס
כף שמן זית
סיר מרק
מים מעל גובה המצרכים כ 4 ליטר
אופן ההכנה:
משרים את העדשים לילה קודם,
מגרדים את העגבניה, שום, גי'נג'ר ,
ומטגנים קלות בסיר המרק יחד עם כף שמן זית ,
מוסיפים את העדשים והמים ומבשלים לפחות למשך שעתיים על להבה נמוכה לאחר הרתיחה.
ניתן לגרוס את המרק לאוהבים מרקים בעלי טקסטורה חלקה .
אביטל סבג - שפית של בריאות